Ceas

15 noiembrie 2009

Vizita

Buna,

In cursul zilei de Joi, am avut activitati intitulate generic “Vizita”, pentu inceput am fost la un amic, caruia ii nascuse nevasta de 2 zile, toate bune si frumoase, am baut am mancat, ca na, a facut omu cinste.
Intre timp primeste un telefon, prin care lauza ii transmite ca se simte singura, si asa ne-a lansat invitatia la maternitate…Minunat zic.
Si asa chercheliti am pornit spre locul unde proaspatul tata trebuia sa ne arate bucuria vietii lui, sau cum ar spune o femeie “rodul datului din cur de 3 ori”
Si ajungem acolo, asa am constatat ca pentru mine spitalul are acelasi efect, ca si tamaia asupra dracilor.
Miros insuportabil de, de toate, asistente grase la intrare, asa am constatat ce pe alea dragute le tin in apropierea pruncilor, care desi nu au o vedere perfecta ar putea sa vrea sa intre la loc, daca din greseala vad vreo grasa.
Si uite asa am stat la capataiul proaspetei mame, care sincer nu e prea sanatoasa, imi zice ca a nascut prin cezariana… am avut cateva momente de nedumerire… Cine e Cezariana asta? … Vreo mama surogat? … Ei i-a fost prea lene sa nasca normal?
Dar mi-a spulberat intrebarile in momentul in care am aflat ca a nascut prematur cu 2 saptamani.
Referitor la Cezariana… a tinut sa imi arate operatia… cu tot atata bucurie si lauda cu care un copil tocmai accidentat din propria nesabuinta iti arata ca acolo l-a cusut doctorul ca i-a intrat un fier in mana.
Si am pierdut 30 de minute din viata ascultand o poveste neinteresanta, dupa care tatal mandru, proaspat, posesor de baiat ma invita sa vad progenitura.
Si cum ar zice Simona Patruleasa …SOC … intru in “lagarul“ unde sunt tinuti nou-nascutii si ce sa vezi… toti sunt identici… si seaman cu puii de cangur… chei, roz si mai presus de toate incapabili sa se “iecsprime”.
Si imi zice foarte mandru … “Uite ala, al treilea, de pe randul 2 e al meu!”. “Cum, dracu, l-a recunoscut?” ca toti “e” identici si aproximativ asemanatori.
Avea un glas trimfator prin care “nenorocitul ” imi arata realizarea lui. Fara sa stie ca “bucuriile” lui acum incep.
Dar ca sa nu par mitocan… doar ca sa nu par, repet… il intreb “Si cum o sa il cheme?” . Si am auzit cel mai tamp cumul de nume “Romeo Valerica”.
M-am abtinut cu greu sa nu rad, dar m-a strafulgerat “Asta o sa aiba sansa sa ajunga om mare!”.
Sincer acum dintre toate diminutivele astea ati auzit voi de o persoana cunoscuta sau consacrata cu numele diminutivat? Gen : Ionut , ce Ion era prea agresiv? Inspira teama?... Mihaita, Asta cel putin e menit sa ramana copil toata viata lui. … Dar pe langa toate astea stiti voi pe vreunu cu numele de Romeo care e cunoscut … Eu stiu unul singur si e masina ALFA ROMEO… deci pustiu e compromise de la botez.
Cam “astea” e cele intamplate zilele trecute si inca ma chinui sa imi revin… m-am abtinut sa nu il postez, ca poate il citeste si el, dar m-am decis sa o fac, poate ii redau speranta la viata pustiului.
Referitor la faptul ca astia mici seamana cu puii de cangur, asa este, dar am pus-o intr-o forma frumosa ca sa nu ii compar cu alte animale… in general rozatoarele nasc puii in felul asta.

Pana data viitoare …

Bafta,

Niciun comentariu: