Ceas

6 iulie 2010

Buna,


Asculta mai multe audio Muzica

Am o multime de prieteni si cunostinte care sunt din diferite orase ale tarii, si pe care am o placere nebuna sa le tachinez spunand ca Bucurestiul este singurul oras al tarii, si ca restul sunt niste sate mai mari.
Azi dimineata mi-am dar seama ca mirajul orasului metropolitan si cosmopolit, nu ii face pe unii sa isi infraneze, daca de stopat nu se pune problema, pornirile rurale...
Prin urmare... la orele 7:35 ma deplasez in bucatarie pentru savurarea cafelei si refacerea stocului de nicotina din organimul meu fizic... cand inca buimacit de somn si usor euforizat de primul fum, imi pare ca aud cotcodacit de gaina... am zis ca delirez si ca e un semn bun ca trebuie sa mai dau pe la bunica-mea, ca sa imi dau seama de sunetele scoase de diferite animale de pe langa casa omului. Dupa ce am trecut de buimaceala si euforie... inca se auzeau ragnetele galinaceei... si scot capul pe fereastra de termopaie... si ce imi vad ochisorii... una bucata vecin, de la etajul 2, garsoniera, care deschisese usa de la ghena... si elibereaza una bucata gaina si 3 bucati pui proaspat eclozati.
Ii si pazea... nu de alta, dar pe langa casa scarii s-a aciuat un stol de pisici bagaboante... care pandeau felin puii mici si pufosi.
Atunci mi-am dat seama ca taranul din noi a evoluat... dupa limbajul de, lingura de, lemn... si manifestarile rustice, acesta a trecut si activitatile care au consacrat poporul roman.
Astfel, la anu ma astept ca in gradinita din fata blocului sa imi creasca un lan de grau sau de porum, ca in peluza de la Mall sa se cultive rosii si castraveti... si eventual in celelalte 2 ghene ale blocului sa isi gaseasca adopost fie porcine, ovine sau cornute fie vreo moara sau ceva de genul...

Acum pe buna dreptate, Bucurestiul, desi nu imi place sa recunosc, aici ma dau revoltat dar nu e asa, este cea mai mare aglomeratie de paezani. Imi doresc din tot sufletelul meu de neadaptat sa imi gasesc si eu vocatie in tesut, cosit(asa am vazut la Boc) sau ce dracu se mai face pe la tara...
Pana una alta, in cautarea unui loc de munca, m-am gandit sa aplic pentru postul de padurar, sau de vacar... cu locuinta de serviciu de preferat ultra central.

Pana data viitoare... cand o sa se coaca rosiile de la subsol...
Bafta,

Niciun comentariu: