Ceas

26 ianuarie 2010

Agentul

Buna,


De cateva zile am o intalinire extrasenzoriala, mai ceva ca Geoana cu flacara violet, cu un agent.
Este singurul agent pe care il iubesc aurolacii si pe care il imbratiseaza prin canale…Agentul termic.
De cand a venit gerul este atat de hulit incat, caracul, s-a gandit sa se faca vazut…
In Pajura, unde lucrez acum, agetul s-a gandit sa isi faca aparitia pe strazi mai ceva ca un militian de la rutiera.
S-a spart o teava, dupa cum bine ai intuit, si lume multa … galagie, sefii lui de la RADET erau stransi la priveghi sa il vada cu misi da obstescul sfarsit pe caldaram. Masinile erau atat de extaziate ca il vad incat, incepeau sa derapeze, care mai controlat, care mai bucurasa de ederea vreunui stalp. Ideea e ca erau in jurul locului de deces al agentului vreo 3 masini care mai de care mai botita si cu soferi care mai de care mai fericiti de stramutarea patinuarului Floresca.
Si injuraturi ca la usa cortului, la adresa agentului. Toate astea pentru ca un reprezentant RADET a adus vorba de Agentul Termic…
Cel mai tare, un nene, injura agentul, de mortii si ranitii celor de la societatea mai sus mentionata.
Asa am ajuns la concluzia ca AT este mai injurat ca o mama de politist… dar una peste alta, m-am bucurat enorm sa vad o ceata de pensionari, locuitori la case de chirpici, care isi dadeau aere ca ei se incalzesc cu lemne, si ca nu credeau vreodata sa fie asa fericiti ca nu au calorifer in bordei.
Pe partea calalta a strazii… ceata de BLOCATARI care, ramasi fara aparare … mai aveau putin si ii bagau pe teava pe baietii de la RADET , ca sa le sufle lor in caloifere.
Dupa 15 minute apare si baietii de la militia comunitara, care au impresmuit locul si s-au apula de desenat cu creta conturul hoitului.
Si uite asa se face ca astazi am inceput sa scriu in sunet minimalist de picamer si incurajari de Dorei.
Oricum, daca mai exista in Bucuresti sofer care nu are un repertoriu propriu de injuraturi, adresez o invitatie la toate manifestarile de gen: asfaltari, reasfaltari, forari, sudari, imbinari, devieri de circulatie, inchidere de artere… de circulatie rutiera, furturi de guri de canale. Va garantez ca daca luati parte la manifestarile socio-culturale mai sus numite, o sa plecati acasa cu cel putin 4 hituri lingvistice pe eveniment.

Pana la urmatoarea interventie … dupa cum a zis si Ludovic (nu Orban) al XIV-lea “Dupa mine potopul”…

Bafta,

Un comentariu:

Cristina spunea...

Mai Christian, nu era nici...al XIV-lea. Mai taie un bat si ramane XV.