Ceas

20 ianuarie 2010

A murit ... nu Dumitru ... Calculatorul

Buna,

Se pare ca zilele astea sunt batut de soarta si oropsit de tehnoligie…
Se face ca plec la noul meu job si pe drum ma suna frate-meu… disperat … si irascibil ca o soacra la orice actiune intreprinsa de nora.
Imi zice ca nu porneste computerul… incerc ne numarate solutii la telefon… asta ce imi venea si mie in cap la -5 grade… raspuns repetitiv si iritant: “Nu merge, ba”
Toata ziulica nu am facut decat sa ma gandesc, ce mama dracu’ are?... nu am gasit o solutie … ca vorba aia pana nu vezi pacientul nu poti sa iti dai cu parerea.
Si ajung la domiciliul conlocativ … nu mananc … nu beau apa … nu … NU.
Ma duc la pacient… nu schiteaza nimic … il mangai, il alint … ii zic cuvinte frumose.
Nimic.
Stau, ma scarpin in cap cu aceeasi dexteritate cu care Dorel da cu tarnacopul in cablu de curent… si ma decid … imi bag surubelnita in el de computer.
Desfac carcasa, desfac hard disk, desfac cooler, desfac si pe mama lui… tot nu merge … hmm
Normal ca nu merge … trebuie sa le montez cum au fost.
Le montez, resetez BIOS … astept … stateam cu surubelnita in mana, mai ceva ca Marin Morar in Operatiune Monstrul, intr-un final il montez cum a fost.
Si il pornesc, si s-a intamlat ceva ce nu mai vazusem de exact 15 minute… TOT NU MERGE.
Apelez la solutia finala … suna un prieten….
Vorbim, ne povestim, depanam amintiri… si il intreb de problema mea… imi da si raspunsul dar cred ca e o problema cu individul asta… de cate ori il sun cu cate o problema imi da numai diagnosticuri defetiste.
“Ba, vezi ca am patit si eu asa… e hard-u busit”
Imi bag picioarele, nu il mai sun… zici ca e ca in bancu ala cu prietenii de o viata care isi ziceau unu altuia.
“Ai fost cu mine cand am facut accident, ai fost cu mine cand mi-a luat foc casa, a fost cu mine cand m-a parasit nevasta… De maine nu mai vorbim ca imi porti ghinion”
Si asa e dupa 2 ore de teste, suruBELIT pe acolo … ii pun si eu dagnoscul …MORT.
Ma duc resemna la televizor si …. Atunci imi strafulgera o idee nastrujnca… infinte primul seminar teologic pentru computere…
Chem unu d’asta la inmormantarea agregatului si asta recita “Unde nu e Tojan si nici Worm si nici intristire… unde navighezi tu numai pe pagini HTTPS … Faca-se download-ul tau … ispraveasca-se instalarea ta… in numele RAM-ului si HARD-ului si al sfantului PROC … acum si in vecii vecilor AMIN”
Deci pana una alata … fac un recensamant in monetarul familiei, achizitionez piesa stricata … si imi fac site de recrutare pentru popi absolventi de politehnica sectiile Electronica si Cibernetca.
Pana repar agregatu … scriu de la munca … sub ochii ageri ai unei oltence … care vorbeste ca o moara stricata … si un italian care nici el nu stie ce vrea … dar imi cere mie.

Bafta,

Un comentariu:

Dan spunea...

La faza asta pot comenta doar: "Ti-am zis eu? Ti-am zis?"

In alta ordine de idei, ma simt nasol ca am avut "gura aurita" si-mi pare rau pentru pierderea suferita. Condoleante mosule!